fredag, juli 31, 2009

Fisk, sjökort och en tekopp


Har många gånger tänkt gå in och kika i den anrika affären Gamla Stans Fisk, men när jag äntligen kom mig för möttes jag av denna skylt. Det blev Göta fisk istället och två rödingar som sen hamnade i stekpannan hos oss. Före det hann jag med att handla lite på Nautiska där det var rea på kläder. Det blev inga reafynd utan en tekopp med Hoburgens fyr, ett sjökort över Stockholms vatten (Port of Stockholm 6141) och en "tavla" med motivet Sjökortsblad Små Lagnö, Lagnö VXL V/Ö Lagnö. Där hyrde vi lillstugan i Ramsdal under nästan tio år. Hoburgens fyr är särskilt intressant för mig eftersom jag har en släkting (mammas kusin), Mats Nyman, som arbetar där som fyrvaktare. Han fyller 50 år den 7 augusti fick jag nyss höra. Morbror Lasse Forsén och moster Gunilla ska representera den finska släkten på hans Garden Party. Jag och Bea fick det stora nöjet att vara med på Mats och Lottas bröllop i september 2007. Senare på hösten drabbades han av en hjärnblödning så jag vet inte hur mycket han orkar jobba nu. Lotta är arkeolog men arbetar nu på deras gård med att odla grönsaker till försäljning och föda upp får (eller Lamb som det heter på gotländska). De har en hemsida som heter Nymans grönsaker, men den har jag inte lyckats komma in på. Det verkar vara nåt fel.

Katt på hett balkongbord

Nu är det riktigt skönt och vackert på balkongen. Rosbusken växer och blommar "så det knakar", mina slingerkrasse verkar klara sig bra trots envisa bladlöss och lilla Teddy vilar sig lite efter att ha jagat humlor.

onsdag, juli 29, 2009

Härlig lunch, klippning och ny soffa

Har haft en fantastisk dag. Efter en förmiddag med lite jobb med bostadsrättsföreningen hade jag en jättetrevlig och lyxig lunch på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen tillsammans med min vän Frank. Sen cyklade jag till min favoritfrisör Lotta på Jakobs Fönster. Jag njuter så av att höra henne tala min mammas dialekt "tärjärsvensk" och bli ompysslad.

När jag kom hem igen hann jag med en snabb kopp kaffe innan Björn, Bea och jag åkte till Barkaby för att titta på en ny mobil till Bea på MediaMarkt och ännu en gång - denna gång även med Bea - titta på soffan vi tidigare förälskat oss i.

Idag beställde vi och betalade handpenning på den. Bea ville ha en i brunt skinn, medan Björn och jag tyckte det var snyggare med svart. För att komma överens lovade vi att Bea skulle få välja färgen på mattan. Modellen heter Enjoy och är en tresitssoffa med ett mellanbord.


Men Bea har ännu inte bestämt sig för vilken mobil hon vill ha.

tisdag, juli 28, 2009

Macaroons och Hurtigs

Ikväll träffades Carin A, Alison och jag på Hurtigs. Det blev en jättetrevlig kväll. Carin hade sin fina nya kofta på sig. Kolla särskilt på det vackra mönstret på oket. Jag vill också ha en sån! Alison virkade på något som skulle bli en bokstav och Carin stickade ett par vantar i tvåändsteknik. Hon har lovat att lära mig hur man gör. Jag kom av mig hela tiden när jag skulle göra uppläggningen till min gotlandströja. Det är svårt att räkna och prata/lyssna samtidigt.

Under eftermiddagen testade jag ett nytt recept. Det blev supergoda och fina Macaroons. Jag hade med mig några till mina stickkompisar. De blev också förtjusta.

Osorterat och okommenterat


















































































































































































måndag, juli 27, 2009

Sol och bad med stickkompis

Träffade Lena idag. Åkte Saltsjöbanan till Neglinge. Hon kom och mötte med lilla Bonny. Vi åkte en liten bit med bil och promenerade sen fram till denna vackra sjö. (Tror att det var Lundsjön nära Erstavik.) Lena hade gjort en underbart god picknick som vi njöt av på klippan innan vi lade oss ner för att sola. Jag tog mig också ett dopp. Fantastiskt skönt. Det första denna sommar. Vi hade alltså också sällskap av hennes söta Jack Russel, som nu blivit två år och två månader. Både Lena och jag hade med oss våra stickningar - jag min gotlandströja (började lägga upp till den igår) och Lena hade börjat på kragen till en kofta till Bonny, men vi nöjde oss med att visa upp vad vi hade på gång och "prata stickning".