torsdag, januari 29, 2009

Fingervantar


Har gjort ett par fingervantar ur Johanna Wallins nya bok Sticka småvarmt. De blev supermjuka och fina. Har också börjat på en matchande halsduk. Tidigare stickade jag mössan i samma stil, men den blev tyvärr för stor så jag har gett den till en kollega. Garn: Lucca Fino (100% merinoull). Inköpt på Marias garn.

Gatukonst

Detta såg jag på vägen till jobbet imorse. Klicka på bilden så ser ni detaljerna.

måndag, januari 26, 2009

Katter till låns


Vi har tagit hand om två små söta katter som tillhör Beas kompis Linnea i en vecka. Idag ska de hämtas. De heter Abbe och Celene och är av raserna Abessinier och Oriental. Det har varit mycket trevligt att ha dem hos oss. Vi kommer att sakna dem.

söndag, januari 11, 2009

Klar

Ikväll blev den äntligen klar. Jag är mycket nöjd med den och det gläder mig särskilt att Bea säger att hon vill låna den. Se tidigare inlägg om flättröjan här.
Garn: 700 gr Kampes tretrådiga ullgarn. Enligt mönstret skulle det ha behövts ytterligare 200 gr. Inköpt från Marias Garn.

tisdag, januari 06, 2009

Snart färdig/Progress report


Som ni ser går det stadigt framåt med min flättröja. Jag nålade ihop den och provade. Blir helt perfekt. Ännu drygt en och en halv ärm, montering och halskragen så kan jag ge mig ut på isen :-). Och det verkar som om kylan håller i sig.