tisdag, april 29, 2008

Ny tjej på Hurtigs


Jag hade biobiljetter till förhandsvisning av Min bror är enda barnet på Park så det blev bara ett kort besök på Hurtigs. En ny tjej, Joy, från USA, Californien har anslutit sig till oss. Tipsades av Valerie. Hon stickade på en röd kofta. Tycker att det är kallt i Sverige så det blir många koftor. Hoppas hon trivdes med oss och kommer tillbaka. Boel stickade på ett linne i ett vackert grönmelerat garn. Både mönstret och garnet kom från Nysta. Danielle fortsatte med sina pärlmuddar. Jag hade med mig sjalen Lottie.
Filmen var mycket bra och det var så trevligt att träffa Åsa igen.

söndag, april 27, 2008

Sockor med flätor


Nu är jag klar med mina DROPS sockor med flätor i 2 trådar "Alpacka". Bea blev mycket nöjd. Det har varit en skön dag som jag mestadels tillbringade med en annan stickning - sjalen Lotti - på balkongen. Håller nu på med uddkanten.

onsdag, april 23, 2008

Full blom

Kan inte låta bli att dela med mig av utsikten från parkbänken där jag åt min lunch idag.
Igår var det stickning på Hurtigs som vanligt, men tyvärr tog jag inga bilder. Jag hade trevligt sällskap av Catrin, Boel, Katarina och Danielle. Catrin nystade upp en härva av vackert Noro/Iro. Hon visste inte än vad det skulle bli av det. Boel stickade på en tröja med runskrift. Katarina hade varit tvungen att riva upp sin vintage slipover och hade inte så stor lust att sticka. Danielle skulle göra på ett par pärlmuddar och började med att trä upp en massa pärlor. Själv stickade jag på socka nr två av DROPS sockor med flätor i 2 trådar "Alpacka" i en vacker röd färg http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=15&lang=se. Vi pratade mest om böcker och namnval.

söndag, april 20, 2008

Designer chic


Idag blev den klar och jag är jättenöjd! Klicka på bilden så ser ni bättre det vackra mönstret. Passformen är bra och den är mycket mjuk och skön. Modellen är ganska kort och även om jag gjorde den längre än det stod i mönstret blev den kanske aningen för kort. Se deltaler om modellen i ett tidigare inlägg.

lördag, april 19, 2008

Vår på balkongen

Lilla söta Fiona pryder sin plats invid nyplanterade penséer i zinkbaljan. Har suttit där och stickat klart det sista framstycket på min "Designer chic". Ska montera den ikväll. Det blir så spännande att se hur den blir. Cyklade över till Wincent för att köpa ännu ett svart nystan så jag kan vara helt säker på att det räcker till framkanterna och kragen. Nu ska jag baka två sorters bröd, Dinkelbröd och Sverigelimpan, till brödförsäljningen nästa lördag som ordnas till förmån för Beas klasskassa.

onsdag, april 16, 2008

Livets goda

Idag köpte jag Leila Lindholms bok a piece of cake - en fantastiskt inspirerande bakbok - och lät sen Bea välja ut något hon ville jag skulle pröva. Det blev Chocolate chip walnut brownie. Ska strax provsmaka och läsa vidare i en ny spännande bok jag köpt. Den heter I de lugnaste vatten av Viveca Sten. Jag har jobbat som Vivecas sekreterare när hon var bolagsjurist på ett dotterbolag till SAS. Det var jättekul att höra att hon vågat sig på att skriva en deckare. Livet när det är som bäst: En bra bok och en god kaka (och naturligtvis en inspirerande stickning).

tisdag, april 15, 2008

Pressen på besök

Ikväll var vi många på Hurtigs café tack vare att vi hade besök av en journalist från en stor svensk damtidning som ska göra artiklar om olika kreativa klubbar. Förutom vår stickklubb ska hon skriva om en litterär salong och en scrap-booking-klubb. Artikeln kommer i höst.
På bilderna: Bild 1: Katarina som stickar på sin fina väst. Bild 2: Catrin (som jag inte sett på länge). Hon har sin fina sjal på sig. Bild 3: Jenny gör en färgglad boll. Bild 4: Matilda, Danielle och Alison. Alison hade också med sin dotter Molly som stickade nåt till sin nalle. Tove, Maria, Nicole och Anna Mella fick jag inte med på bild.



Johanne och hennes häftiga silver/rosa mössa. Klicka på bilden och titta närmare på henne fina tröja också, som hon naturligtvis stickat själv. Tror att hennes dotter ska få mössan.




fredag, april 11, 2008

Ännu ett vårtecken

Vetekatten har öppnat sin uteservering. Fast det ser lite kylslaget ut.


torsdag, april 10, 2008

Nytt nummer av Simply Knitting

Köpte senaste numret idag. Kan tänka mig att göra två av mönstren. Den virkade turkosa toppen och tunikan i kidsilk mohair.


Körsbärsträden i Kungsan

Kungsans körsbärsträd på väg att slå ut. Såå vackert!


tisdag, april 08, 2008

Stickning på Hurtigs café



Ikväll var det stickning igen på Hurtigs. Vi var bara tre stycken men hade mycket trevligt ändå. Boel stickade spetssjalen Ida (som jag också gjort) i ett jättevackert "handmålat" garn. Både garnet och mönstret är Maria G:s. Man kan tyvärr inte se hur vackert garnet är på denna bild. Alison har jag inte sett på länge så det var mycket roligt att få träffa henne igen. Hon brukar gå på KnitLabs stickcafé på söndagar. Tyvärr kunde hon inte stanna så länge eftersom hon har en liten hundvalp som kräver passning. Hon stickade en topp efter egen design (gör hon tydligen alltid) i ett häftigt garn som hon köpt på Syfestivalen. Jag stickade på min Designer Chic. Är klar med ärmarna och gör nu om bakstycket eftersom det blev för löst. Jag vill också göra den längre än i beskrivningen.

lördag, april 05, 2008

Stickcafé på Marias Garn

Idag var det stickcafé i Maria G:s garnaffär. Jättetrevligt som vanligt. På bilden Maria med sin nya fantastiskt fina kofta. Titta särskilt på de tjusiga knapparna. Modellen heter Tröje med krave. Klicka på bilden så kan du se detaljerna bättre. Kolla också in alla hennes fina alpackagarner och trevliga skyltfönster i bagrunden. Supermysig miljö att sitta och sticka i!

tisdag, april 01, 2008

Vår!


Köpte fina tulpaner på Konsum igår för att fira att våren nu verkar vara på väg. Fiona fick också vara med på bild.